Blog

IntelliCAD Tabanlı CAD Programı

Finances Online değerlendirmesine göre; 2018 Rising Star Award ve Great User Experience ödüllerini ActCAD aldı.

CAD Kütüphanesi/CAD Blokları

ActCAD, en iyi AutoCAD alternatifi 2D çizim ve 3D modelleme programıdır. AutoCAD benzeri arayüz, komutlar ve ikonlara sahiptir. Kullanılan tüm kodlar ve teknolojiler %100 özgün ve yasaldır. ActCAD'in içerisinde 5000'den fazla blok barındıran bir CAD kütüphanesi mevcuttur.

 

AutoCAD Alternatifi Çizim Programı

ActCAD | AutoCAD Alternatifi Çizim Programı

ActCAD, ömürlük lisansa sahip AutoCAD alternatifi bir 2D&3D çizim programıdır. ActCAD ile 2D teknik çizimlerinizi yapabilir ve 3D modellemelerinizi hızlı bir şekilde tasarlayabilirsiniz. Tüm dwg dosyalarını ActCAD ile açıp düzenleyebilir ve istediğiniz dwg formatında kaydedebilirsiniz. AutoCAD benzeri arayüz, komutlar ve ikonlar ile kullanım alışkanlıklarınızı devam ettirin.

                 

Mühendislik ve Mimarlık Çizim Programları

Çizim programlarını incelemeden önce yıllar içerisindeki gelişiminden ve geçmiş zamanlarda bu çizimlerin nasıl yapıldığından bahsetmek istiyorum. Çizim programları kullanılmadan önce, şu an olduğu gibi CV’lerimizde hangi program bilgisine sahip olduğumuz, çizim programlarını ne kadar detaylı kullandığımız sorulmuyordu. Muhtemelen bir iş başvurusunda bulunduğumuzda karşılaşacağımız soru: “Kalem ve cetveli ne kadar iyi kullanıyorsun?” olacaktı.

CAD Programları

İngilizce Computer Aided Design sözcüklerinin birleşmesi ile oluşan CAD kelimesi, “Bilgisayar Destekli Tasarım” anlamına gelmektedir. CAD programları geometrik parametrelerle tanımlanan bilgisayar modellerinin (tasarımlarının) oluşturulması, düzenlenmesi ve bu tasarıma ait verilerin analiz edilmesini sağlar. Oluşturulan bu tasarımlar bilgisayar ekranında, modele dair ilgili parametrelerin değiştirilmesiyle bir parça veya parça sisteminin üç boyutlu gösterimi olarak görünür. CAD sistemleri kullanıcılara, modellerini milimetrik hata olmadan tasarlayabilmelerini ve gerçek dünya koşullarını simüle ederek bu modelleri test etmelerini sağlar.

ActCAD - SNAP, GRID, ORTHO ve POLAR Araçları Kullanımı

Bu yazımızda,

AutoCAD, ActCAD gibi sık kullanılan CAD programlarındaki GRID, SNAP, ORTHO ve POLAR araçlarının nasıl kullanıldığını ne işe yaradığını ve ekstra özelliklerinden bahsedeceğiz.

GRID Aracı: Grid'in anlamı ızgara demektir. Çizim ekranının arkasında görsel referans sağlayan ızgarayı ortaya çıkarmaya yarar.